30% popust na Eucerin kreme s hijaluronom

Vichy 20% popust
5. srpnja 2020
Thermale Avene slavi 30. rođendan!
29. ožujka 2021

30% popust na Eucerin kreme s hijaluronom

Od 10.02. do 14.02. Eucerin vam poklanja 30% popusta na svoje proizvode s hijaluronom.

Eucerin je marka za njegu kože koju preporučuju dermatolozi i koja se temelji na etičnoj znanosti o koži. Čuva i vraća zdrav izgled kože te pruža osjećaj samopouzdanja zbog zdrave, blistave kože.

Zahvaljujući medicinskoj stručnosti, stručnosti u području njege kože i predanosti u području kozmetike, Eucerin je marka za njegu kože koja osigurava holistički “dermokozmetički” pristup.
Postoje četiri glavna tipa zdrave kože: normalna, suha, masna i mješovita. Tip kože određuje genetika, međutim, stanje naše kože značajno se razlikuje ovisno o različitim unutarnjim i vanjskim čimbenicima kojima je ona izložena.
RAZUMIJEVANJE ČETIRI VRSTE KOŽE: NORMALNA, SUHA, MASNA I MJEŠOVITA

Ako vam je potrebna pomoć s određivanjem tipa kože, kožni test može biti koristan alat. Ako trebate dodatne savjete o najboljoj njezi za svoju kožu, obratite se svom ljekarniku, liječniku ili dermatologu.

Normalna koža je dobro uravnotežena: nije previše masna niti previše suha.

Suha koža može biti zategnuta, gruba i izgledati umorno.

Masna koža ima mastan sjaj i vidljive pore.

Mješovita koža je, kao što sam naziv govori, koža koja se sastoji od mješavine određenih tipova kože.
NORMALNA KOŽA

Što je normalna koža?
„Normalna” je izraz koji najčešće označava dobro uravnoteženu kožu. Znanstveni izraz za dobro uravnoteženu kožu glasi eudermalna. T-zona (čelo, brada i nos) može biti malo masna, ali su ukupni sebum i vlaga uravnoteženi pa koža nije premasna ni presuha.
Kako prepoznati normalnu kožu

Normalna koža ima fine pore, dobru cirkulaciju krvi, baršunastu, meku i glatku teksturu, svježu, ružičastu boju ujednačene transparentnosti, nema mrlje, nije sklona osjetljivosti.

Kako osoba s normalnom kožom stari, njena koža može postati suha.
SUHA KOŽA

Što je suha koža?
“Suha” se koristi za opisivanje tipa kože koji proizvodi manje sebuma od normalne kože. Zbog nedostatka sebuma suha koža → ima manjak lipida koji su joj potrebni da zadrži vlagu i izgradi zaštitni štit protiv vanjskih utjecaja. To dovodi do smanjene funkcije zaštitnog sloja kože. Suha koža ili kseroza → ima različite stupnjeve težine i različite oblike koje nije uvijek lako razlikovati.

Mnogo više žena pati od suhe kože nego muškaraca, a svi tipovi kože postaju suši s godinama → Problemi vezani za suhu kožu čest su razlog za brigu i na njih otpada 40 % posjeta dermatologu.

Vlažnost kože ovisi o vodi u dubljim slojevima kože i znoju.

Koža stalno gubi vodu putem:

• Znojenja: aktivan gubitak vode iz žlijezda uzrokovan toplinom, stresom i aktivnošću.
• Transepidermalnog gubitka vode (TEWL): prirodan, pasivan način na koji koža širi oko pola litre vode dnevno iz dubljih slojeva.

Suha koža uzrokovana je nedostatkom:

• Prirodnih čimbenika zadržavanja vlage (NMF) → osobito ureje, amino kiselina, mliječne kiseline, koji pomažu vezati vodu.
• Epidermalnih lipida, kao što su ceramidi, masne kiseline i kolesterol koji su potrebni za funkciju zaštitnog sloja zdrave kože.

Kao rezultat toga, funkcija zaštitnog sloja može biti narušena.

MASNA KOŽA

Što je masna koža?
Izraz “masna” koristi se za opisivanje tipa kože s pojačanom proizvodnjom sebuma. Prekomjeno stvaranje sebuma poznato je kao seboreja.

Nekoliko čimbenika potiče prekomjerno stvaranje sebuma, genetika, hormonalne promjene i neravnoteža, lijekovi, stres, kKomedogena kozmetika (preparati za šminkanje koji izazivaju iritaciju).

Masnu kožu karakteriziraju povećane, jasno vidljive pore, masni sjaj, deblja, blijeda koža: krvne žile ne moraju biti vidljive.

Masna koža sklona je komedonima (crnim i bijelim miteserima) i različitim oblicima akni. Kod blagih akni, značajan broj mitesera javlja se na licu i često na vratu, ramenima, leđima i prsima.

Kod umjerenih i teških slučajeva, pojavljuju se papule (kvržice bez vidljivog bijelog ili crnog vrha) i pustule (kvržice s primjetnom bijelom ili žutom točkom u sredini), a koža postaje crvena i upaljena.