20% popusta na Femipause i Hartikol
2. studenoga 2015
Mjerenje energetskog statusa organizma
29. siječnja 2016

Popust 10% na Aktivalove proizvode

Od 16.11. do 21.11. Aktival vam poklanja 10% popusta na svoje proizvode u našoj ljekarni u Zvonimirovoj.

AKTIVAL® je hrvatski proizvođač dodataka prehrani i kozmetike s posebnom namjenom.
Djeluje u sastavu farmaceutske grupe FARMAL d. d. Ludbreg. AKTIVAL® proizvodi su rezultat najnovijih saznanja s područja medicine, farmacije i pravilne prehrane. Svoje proizvode stvaramo samostalno i u suradnji s renomiranim europskim partnerima.
Proizvodnja se odvija prema najvišim farmaceutskim zahtjevima, a gotovi AKTIVAL® proizvodi su laboratorijski ispitani i garantirane kvalitete.

RIZOLIP

Imate problema s kolesterolom i trigliceridima? Rizolip je dodatak prehrani koji sadrži ekstrakte fermentirane riže uz pomoć kvasaca Monascus purpureus, poznat i kao „crvena riža“. Crvena riža tradicionalno se već stoljećima koristi u Kini i diljem Azije i kao hrana i kao biljni lijek. Učinak i djelotvornost crvene riže kao dodatka prehrani pripisuje se prirodnim inhibitorima hidroksimetilglutaril-CoA reduktaze (enzim koji kontrolira sintezu kolesterola u jetri), odnosno spojevima poznatim pod nazivom monakolini, što rezultira smanjenom sintezom kolesterola u krvi. Od 15-ak vrsta monakolina, u crvenoj riži dominira monakolin K, također poznat pod nazivom mevinolin ili lovastatin. Ova supstanca ključna je za djelotvornost crvene riže u smislu smanjenja ukupnog kolesterola, „lošeg“ LDL kolesterola i triglicerida u krvi, no smatra se da nije jedina odgovorna za takvo djelovanje. Naime, fermentacijskim procesom nastaju brojni spojevi kao što su ostale vrste monakolina, biljni steroli, nezasićene masne kiseline, probavni enzimi, vitamini B skupine (posebice niacin), i ostali koji također doprinose učinku i djelotvornosti proizvoda. Sve veći broj kliničkih i znanstvenih studija potvrđuje djelotvornost crvene riže kao dodatka prehrani. U djelotvornost Rizolipa uvjereni su brojni korisnici, kao i liječnici koji ga prate kroz nalaze pacijenata.

KOENZIM Q10 60 mg +VITAMIN E

Koenzim Q10 (ubikinon) (ubiquitus = svugdje prisutan) vitaminima je slična tvar topiva u mastima. Nalazi se u svim stanicama i odgovoran je za stvaranje energije. Od izuzetne je važnosti za pravilno funkcioniranje organa koji troše puno energije (srce, bubrezi, jetra i gušterača). Koncentracija koenzima Q10 opada sa starošću i oboljenjima. Hrana (prvenstveno meso) je vrlo slab izvor koenzima Q10, a i apsorpcija u organizam mu je sa starošću oslabljena. Sposobnost sinteze (u jetri iz kolesterola) se već nakon 30-te godine drastično smanjuje. Stoga dodatak prehrani predstavlja odličan izbor za njegovu nadoknadu. Zbog svojeg primarnog djelovanja, često se preporučuje kod osoba koji koriste lijekove na bazi statina (kontrola povišenog kolesterola). Koenzim Q10 je tvar topiva u ulju, pa se kao takav najbolje apsorbira u organizam i djeluje s najvećim učinkom.