15% popusta na Yasenka dodatke prehrani
8. rujna 2022
Popust 15% na Pierre Fabre
8. rujna 2022

30% popust na Eucerin

26.09. i 27.09. Eucerin vam poklanja 30% popusta na sve svoje proizvode.

Hyaluron-Filler
Napredna rješenja protiv bora.
Sa starenjem kože smanjuje se razina koži svojstvene hijaluronske kiseline, što uzrokuje nastanak površinskih linija i dubljih bora.

Klinički testirana Eucerin Hyaluron-Filler njega sadržava kombinaciju kratkolančane i dugolančane hijaluronske kiseline, kao i bioaktivnog sastojka glicin saponina koji dokazano povećava sintezu hijaluronske kiseline u koži.

Ako su linije i bore vaša glavna briga koja dolazi sa starenjem, Eucerin Hyaluron-Filler njega kombinira snažno djelovanje ispunjavanja bora s odličnom podnošljivošću na koži.

Sa starenjem, broj tvari koje našu kožu čine glatkom u sve je većem padu. Te tvari uključuju kolagen, elastin i hijaluronsku kiselinu. Kod mlade kože, pravilan raspored dermalnog tkiva i dostatna opskrba kolagenom i elastinom pridonosi izgradnji strukture kože koja zrači ujednačenim tenom i čvrstoćom. S vremenom, interni proces starenja upisan u našim genima, u kombinaciji s oksidativnim stresom uzrokovanim vanjskim čimbenicima, primjerice izlaganjem suncu, počinje utjecati na izgled kože.

Drugi ključni faktor u formiranju bora je nedostatna proizvodnja hijaluronske kiseline. To je vezivna tvar koja okružuje stanicu i pruža koži mladenački izgled i zaglađenost. Smanjenje ove prirodne tvari u koži znači poremećaj u strukturi kože koja postaje podložnija stvaranju bora.

Ovi opći procesi starenja također doprinose gubitku gustoće i gubitku volumena.

I struktura kože i tvari koje se u njoj nalaze s godinama podliježu promjenama koje se manifestiraju na površini kao fine linije i bore.
Prvi vidljivi znakovi starenja, poput finih linija i bora, pojavljuju se oko očiju.
Za razliku od gubitka volumena ili gubitka gustoće bore je lako uočiti jer se pojavljuju kao jasne linije ili nabori na licu.

Uglavnom se najprije javljaju na slijedećim područjima:

Na čelu ćete možda primijetiti vodoravne linije i bore između obrva. Počinju kao “mimične bore” i djelomično ih uzrokuju facijalne ekspresije. Produbljuju se tijekom vremena.

Na vanjskim uglovima očiju pojavljuju se sitne bore, koje s vremenom postaju sve izraženije. Poznate su kao “bore smijalice”. Te se bore najčešće prve primjećuju. Do njih dolazi zato što je deblja koža u tom području sklonija borama od bilo kojeg drugog predjela lica.

Od nosa do usta pojavljuju se dublje bore i povezuju ta dva područja. Te su bore poznate kao nazolabijalne brazde. Pojava ovih bora može se povezati s gubitkom volumena jer su također znak opuštenosti kože.

Tijekom vremena, na cijelom se licu pojavljuju fine linije. Na njih ne utječe facijalna ekspresija i uvijek su vidljive. Prvo se manifestiraju kao lagano naborani dijelovi kože koji postepeno s godinama prerastaju u izraženije bore. Smanjenje elastičnosti i gustoće pridonosi njihovu nastajanju. Pojavljuju se na svim dijelovima lica, no najzamjetnije su oko i ispod područja očiju.