Promocija Dea Flores eteričnih ulja

20% popust na Probalans liniju proizvoda
1. kolovoza 2016
Pregled brodske ljekarne
29. studenoga 2016

Promocija Dea Flores eteričnih ulja

09.11. od 11.00 do 13.00 sati u našoj ljekarni u Travnom, održat će se promocija Dea Flores eteričnih ulja.

Posjetite nas i saznajte kada, kako i koje eterično ulje koristiti u raznim životnim situacijama, za ublažavanje svakodnevnih tegoba ili jednostavno za oplemenjivanje svakodnevice.

Eterična ulja su smjese lakohlapljivih, biološki aktivnih kemijskih spojeva dobivenih iz biljaka destilacijom ili tješnjenjem. Djelovanje svakog pojedinačnog eteričnog ulja ovisi o kombinaciji i količinama različitih spojeva u njegovom sastavu.
Eterična ili esencijalna ulja se sastoje od velikog broja molekula koje svojom veličinom i sastavom ne predstavljaju prijetnju našem organizmu stoga ih naš imunosustav ne zaustavlja nego te molekule mogu lako proći stjenku stanica i djelovati u našem organizmu. U gore navedenom stoji i najveća tajna eteričnih ulje a to je da mogu djelovati tamo i na takve načine gdje je drugim supstancama onemogućen pristup.

Osim fizičkog djelovanja eterična ulja djeluju i na emocionalnoj razini. Poznato je da eterična ulja najviše djeluju na desnu hemisferu našeg mozga koja je zadužena za emocije i maštu. Osjetilom mirisa eterična ulja putem njušnog živca dopiru do evolucijski najstarijeg dijela našeg mozga – limbičkog. Taj dio mozga odgovoran je za emocije, intuiciju, nagone, pamćenje, stoga je u potpunosti objašnjiva povezanost eteričnih ulja i naših emocija. Ove spoznaje otvaraju vrata potpuno prirodnom obliku djelovanja na nastala emotivna stanja.